Latour förvärvar AAT i Tyskland

Investment AB Latour (publ) har genom dotterbolaget REAC AB tecknat avtal om förvärv av det tyska bolaget AAT GmbH, en ledande leverantör av elektriska produkter och lösningar för trappklättring och drivaggregat för den europeiska Mobility Rehab-marknaden.

REAC utvecklar, tillverkar och marknadsför rörelsesystem till kunder inom den globala Mobility Rehab-marknaden. Förvärvet kommer utöka REACs produktsortiment, stärka marknadspositionen samt skapa en bra bas för ytterligare tillväxt i intressanta marknadssegment. AAT utvecklar, monterar och levererar elektriska drivaggregat för manuella rullstolar och lösningar för trappklättring för den europeiska Mobility Rehab-marknaden. Bolaget har en årsomsättning på 17,8 miljoner euro med stabil EBIT-marginal och har 72 anställda.

”AAT är ett välskött bolag och jag är väldigt glad över att kunna skapa en ännu starkare bas för REAC och dess dotterbolag i denna intressanta och dynamiska marknad”, säger Mauritz Sahlin, VD för REAC AB.

”Vi är stolta över vad vi har åstadkommit under åren med AAT och även över att ha funnit en professionell långsiktig industriell ägare som vill investera i och utveckla bolaget vidare”, säger Thomas och Markus Alber, grundare och säljare av AAT.

Göteborg den 3 april 2017
Investment AB Latour (publ)

Jan Svensson
Verkställande Direktör

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mauritz Sahlin, VD, REAC AB, 0733 35 16 03, eller Björn Lenander, Styrelseordförande i REAC AB, 0708 19 47 36